Oncologie Ginecologica - Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie Filantropia Bucuresti

Go to content

Main menu:

Servicii
 
 
 
 

Compartimentul de Oncologie Ginecologica


   Compartimentul de Oncologie Ginecologică al Spitalului Clinic Filantropia îmbină în mod fericit experiența celor peste 7 ani de activitate, cu entuziasmul personalului ce lucrează în cadrul acestui departament.
Este singurul serviciu din București specializat si acreditat în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor maligne ginecologice. Tratamentul este unul complex imbinand chirurgia cu terapia oncologica medicala.
   În cadrul Compartimentului se realizează screeningul, diagnosticul, tratamentul complex și urmărirea afecțiunilor maligne ginecologice, inclusiv a cancerului mamar, precum și consilierea psihologică a pacientelor cu afectiuni oncologice. Urmărim asigurarea unui nivel crescut de satisfacție al pacientelor, prin reducerea timpului de asteptare, evitarea deplasărilor inutile, crearea unui mediu prietenos.
   Compartimentul trateaza pacientele diagnosticate in spital ca urmare a screening-ului desfasurat pentru depistarea cancerului de col si al sanului, dar o mare parte a pacientelor sunt trimise de medici sau spitale din tara. In spitalul Filantropia se trateaza complex (chirurgical si medical) intregul spectru al cancerelor ginecologice, inclusiv cancerul mamar. Conduita chirurgicala respecta ghidurile de specialitate si este bazata pe conservatorism acolo unde acesta este deplin justificat. Decizia terapiei se ia in consens prin consultarea ginecologului oncolog, a oncologului medical si a radioterapeutului.
   Datorita unui serviciu de anestezie si terapie intensiva performant, varsta nu constituie un impediment in tratamentul chirurgical al afectiunilor oncologice.
Compartimentul dispune de paturi și fotolii pentru administrarea chimioterapiei, care permit adaptarea la necesitățile pacientelor. Pregătirea și administrarea tratamentelor se face în condiții de maximă igienă și securitate atât pentru paciente , cât și pentru personalul medical.
   În afara serviciilor oferite de personalului spitalului, prin colaborările stabilite cu alte instituții medicale, oferim pacientelor noastre posibilitatea consulturilor multidisciplinare (chirurgie, oncologie medicală, radioterapie, anatomie patologică, imagistică).

   Colectivul Compartimentului de Oncologie Ginecologică este implicat în activitatea de cercetare științifică, participând activ la diferite studii clinice, care își propun identificarea celor mai bune metode de tratament al efecțiunilor neoplazice.
   O componentă importantă a activității noastre constă în susținerea reinserției sociale a pacientelor tratate în compartimentul nostru, de aceea, ne implicam în organizarea unor evenimente sociale care să le implice.

Colectiv medical
Echipa de specialisti a Spitalului Filantropia, careia i s-au alaturat colaboratori externi, combina in mod fericit experienta cu entuziasmul, competenta si disponibilitatea pentru pacient.

Chirurgie ginecologica oncologica - Prof. Dr. Gheorghe Peltecu
Oncologie medicala - Dr. Dragos Median
Radiologie-imagistica medicala - Dr. Mirela Florea
Anatomie patologica - Dr. Luminita Ceauselu
Psiholog - Anca Brasoveanu
Asistente medicale - As. Sefa Paulina Tulica, As. Mihaela Ciocan, As. Aura Butnaru
Colaborator - anatomie patologica - Dr. Mioara Ionescu
Colaborator - radioterapie - Dr. Stefanel Vlad


 

In cadrul Compartimentului se realizeaza screeningul, diagnosticul, tratamentul complex si urmarirea afectiunilor maligne ginecologice, precum si consilierea psihologica a pacientilor oncologici; urmarim asigurarea unui nivel crescut de satisfactie al pacientelor, prin reducerea timpului de asteptare, evitarea deplasarilor inutile, crearea unui mediu prietenos.

Compartimentul de Oncologie Ginecologica este impicat in activitatea de cercetare stiintifica, participand activ la diferite studii clinice ce isi propun identificarea celor mai bune metode de tratament al afectiunilor neoplazice.

  Suntem preocupati nu numai de furnizarea unor servicii medicale de calitate, dar si de umanizarea relatiilor noastre cu pacientii. In ajunul Craciunului, un zambet optimist pe fetele pacientelor noastre!

 
Back to content | Back to main menu